Minister van de Ambassade van Ecuador bij het Koninkrijk der Nederlanden

Minister Oscar Felipe Izquierdo Arboleda

De Ecuadoraanse minister van Buitenlandse Zaken, Oscar Izquierdo, heeft zijn diplomatieke carrière bijna 30 jaar opgebouwd.

Hij heeft gediend in de ambassades van Ecuador in Duitsland, de Russische Federatie, Canada en Chili. Hij is momenteel toegewezen aan de Ambassade in het Koninkrijk der Nederlanden in zijn categorie van zaakgelastigde Minister.

In het buitenland heeft hij gewerkt in verschillende diplomatieke rangen, in commerciële kantoren, consulaire afdelingen, en fundamenteel in bilaterale en multilaterale gebieden. Hij heeft ook verschillende functies bekleed bij het ministerie van Buitenlandse Zaken van Quito, de hoofdstad van Ecuador.

Hij begon zijn carrière door deel te nemen aan de 5e Promotie van de Diplomatieke Academie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Ecuador, die hij aanvulde met een masterdiploma door de Diplomatieke Academie van het Verenigd Koninkrijk in internationaal recht en diplomatie te studeren.

Hij was een samenwerkende ambtenaar en directeur die verantwoordelijk was voor eenheden van het ministerie van Buitenlandse Zaken, zoals Technische Samenwerking, Europa, Regionale Integratie, Protocol, Culturele, Erfgoed- en Toerismeaangelegenheden, Nabuurschapsbetrekkingen en Soevereiniteit.

Ook was hij stafchef van het Administratief Ondersecretariaat van het ministerie van Buitenlandse Zaken (2004) en de afgelopen jaren verschillende keren kabinetscoördinator en adviseur van het viceministerie van Buitenlandse Zaken (2020-2021).

Hij was directeur Internationale Betrekkingen van het Ministerie van Landsverdediging (2020).

Hij heeft opleidingen en diplomatieke opleidingen gevolgd in Ecuador, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Canada, Zweden, het Koninkrijk der Nederlanden en België.

Hij heeft verschillende artikelen gepubliceerd en mede-bewerkt met betrekking tot regionale kwesties, het spuiten van glyfosaat vanuit de lucht, internationale betrekkingen en diplomatie. Hij communiceert in het Spaans, Engels, Duits en Frans.

Aanvullende gegevens