Juridisch en multilateraal adviseur

Nicolás Eduardo Ortiz Marín

Juridisch adviseur en jurist gespecialiseerd in internationaal publiekrecht, internationaal strafrecht, internationaal humanitair recht en diplomatiek recht.

Nicolás was onder meer Research Fellow en Associate Professor bij het Kalshoven-Gieskes Forum for International Humanitarian Law (KGF), Visiting Research Fellow en Project Coordinator bij de KGF, en analist in de module internationaal strafrecht van Oxford Reports. over internationaal recht. Hij diende ook als assistent van de Office Chief van het ADC-ICT.

Hij behaalde zijn Bachelor of Laws (LL.B.) aan de Faculteit Europees Recht van de Universiteit Maastricht en behaalde zijn Master of Laws (LL.M.), met als specialisatie internationaal publiekrecht, aan de Universiteit Leiden.

Nicolás begon in juli 2019 te werken bij de Ambassade van Ecuador in Nederland als Adviseur in de Multilaterale Ruimte. Hij is verantwoordelijk voor het beheer van multilaterale procedures met betrekking tot de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (“OPCW”), de Internationale rechtbank (“ICC”) en de Groep van Latijns-Amerikaanse en Caribische landen (“GRULAC”).

Aanvullende gegevens