Toerisme

Algemene informatie

Een microkosmos van sensaties en smaken in het centrum van de planeet: dat is Ecuador. Een uniek land waar alle culturen, volkeren en landschappen van Latijns-Amerika samenkomen om 's werelds meest perfecte parfum te vormen.
Ecuador bevindt zich op de evenaar in het noordoosten van Zuid-Amerika. Het grenst in het noorden aan Colombia en Peru; in het oosten en zuiden aan Peru, en in het westen aan de Stille Oceaan. Met 283.561 km2, staat Ecuador op nummer acht, van de grootste landen van Zuid-Amerika. Het land heeft een erg diverse geografie in haar vier regio’s: Andes, Amazone, kust en Galapagos.

Vier werelden komen samen in haar grondgebied, van de warme kust aan de Stille Oceaan, wordt het landschap langzaamaan steeds hoger, tot aan de besneeuwde bergtoppen en milde valleien in de Andes bergketen, om uiteindelijk te leiden naar het groene Amazone tapijt van biodiversiteit. Dit alles als een opmaat voor de ultieme beloning: de Galapagoseilanden.

Tekst: Ministerie van Toerisme van Ecuador

Verantwoord toerisme

Verantwoord Toerisme is een levend, dynamisch concept, dat voortdurend in constructie is. Het is gebaseerd op de principes van duurzaamheid en ethiek, het promoot de waarden van vrede, vriendschap, respect en liefde voor het leven als de essentie van het toerisme. Het is een afspraak van verantwoordelijkheid en respect waarin bezoekers, de gastgemeenschappen en het natuurlijke en culturele erfgoed elkaar respecteren.

Voor meer informatie kijkt u op: www.turismo.gob.ec
 

Aanvullende gegevens