ECUALANDA - Specialisten in Panamahoeden sinds 2011

Mijn naam is Tania González Peláez en ik kom uit Cuenca, een belangrijk productiecentrum voor Panamahoeden in Ecuador. Van jongs af aan bewonderde ik de kunst van het weven van toquilla-strohoeden, die werd beoefend door de mensen om me heen.

Nadat ik naar Nederland was verhuisd, kwam ik op het idee om panamahoeden te importeren en daarmee Ecuadoraanse ambachtslieden te steunen. Op deze manier draagt Ecualanda bij aan het behoud van de traditionele stof van de toquilla strohoed, die tot het nationale erfgoed van Ecuador behoort.

Ecualanda koopt de hoeden rechtstreeks van de fabrikanten in Ecuador om oneerlijke bemiddeling te voorkomen. Ik vind het belangrijk dat wevers een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Dit is de enige manier om een mooie toekomst voor ambachtslieden en vrouwen te verzekeren.

Panamahoeden, zowel klassiek als modern, zien er geweldig uit en zijn comfortabel om te dragen. Kijk om je heen en laat je verrassen door de diversiteit en kwaliteit van deze natuurlijke, handgemaakte producten.

U kunt online kopen of langskomen op een van de beurzen, markten en beurzen waar wij meestal samenkomen, voornamelijk in Nederland.

>>> OFFICILE PAGINA <<<

>>> OFFICILE VIDEO <<<

Aanvullende gegevens