Kustregio Provincies

PROVINCES


EL ORO

Hoofdstad: Machala
Oppervlakte: 5.850,1 Km2.
Bevolking: 559.846 inwoners.
Netnummer: 07.

De hoofdstad Machala, opgericht op 25 juni 1824, staat wereldwijd bekend als de Bananen Hoofdstad van de wereld. Hier bevindt zich een deel van de zijrivieren van de Mullopungo, Chilla en Tioloma. Als grensprovincie voert El Oro, intensief handel met het naburige Peru, waarmee het in grote mate bijdraagt aan de ontwikkeling van de provincie en het land. Haar cultuur, vele vogelsoorten, vriendelijkheid van de mensen, rivieren, stranden en bergen hebben ervoor gezorgd dat het een kandidaat is voor de Cultureel Erfgoedlijst.


ESMERALDAS

"Ecuador’s Groene Provincie"

Hoofdstad: Esmeraldas.
Oppervlakte: 15.232,60 km2.
Bevolking: 430.000 inwoners
Netnummer: 06.

Esmeraldas staat bekend als de groene provincie en ligt aan de noordwest kust van het land. Het grondgebied is over het algemeen vlak met kleine verhogingen die niet hoger zijn dan 300m en met uitlopers van de westelijke bergketens. Deze kleine verhogingen vindt men in Atacames en Cojimíes. De verhogingen van Punta Gorda en de San Francisco en de heuvel van Chinto, dienen ook in acht te worden genomen. Vanuit een geografisch standpunt zijn rivieren van groot belang. Deze hebben de lokale bewoners een dienst bewezen als natuurlijke wegen voor het transport van producten (tagua, balsahout, rubber en bananen) en als irrigatiesysteem. De belangrijkste trekpleisters van de provincie zijn de stranden. 


GUAYAS

“De Parel van de Stille Oceaan”

Hoofdstad: Guayaquil.
Oppervlakte: 20.902 km2.
Bevolking: 2.515.146 inwoners.
Netnummer: 04.

Guayas is de dichtstbevolkte provincie van Ecuador. Haar bevolking is in de laatste 40 jaar vervijfvoudigd en het wordt voorzien dat het urbane gebied van Guayaquil spoedig meer dan 2,5 miljoen inwoners zal hebben. Deze snelle groei valt deels te wijten aan migratie naar dit belangrijke urbane en commerciële centrum aan de Ecuadoriaanse kust.

De vegetatie is weelderig, begunstigd door het klimaat. Hierdoor vindt er veel landbouwproductie van rijst, suikerriet, cacao, koffie, bananen, katoen en oliehoudende plaats. Guayas, in het bijzonder de haven van Guayaquil, hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het land. De belangrijkste industrieën die hier te vinden zijn: voedingsmiddelen, textiel, tabak, chemie, metallurgie en hout.


LOS RIOS

Hoofdstad: Babahoyo.
Oppervlakte: 5.850,1 km2.
Bevolking: 662.884 inwoners.
Netnummer: 05.

De stedelijke bevolkingsgroei van deze provincie ligt hoog in vergelijking met Guayas en Pichincha. De gemiddelde temperatuur varieert tussen 22 en 33 graden. In de zomer, van juni tot november, is het klimaat droog en zijn de temperaturen fris. In de winter, van december tot juli, regent het veel en is het warmer.

De belangrijkste landbouwproducten zijn cacao, koffie, bananen en rijst. De belangrijkste economische activiteiten zijn: visserij, veeteelt, handel in landbouwproducten, zoals maïs, bonen, cacao, koffie, bananen, gierst en sojabonen, voor export en de lokale markt.


MANABI

Hoofdstad: Portoviejo.
Oppervlakte: 18.878,8 km2.
Bevolking: 1.267.844 inwoners.
Netnummer: 05.

Het klimaat van Manabi varieert tussen droog-subtropisch en vochtig-tropisch; de temperatuur is niet overal gelijk, de gemiddelde temperatuur in Portoviejo is 25 graden, en in de haven van Manta is deze 23,8 graden. De inwoners van deze provincie zijn relatief jong. Er heeft veel migratie plaatsgevonden, vooral naar Guayas en Pichincha.

Deze provincie heeft prachtige toeristische trekpleisters zoals: de stranden van Manta, Jaramijó, San Jacinto, San Clemente, Bahía de Caráquez, San Vicente, Puerto López, Puerto Cayo, Los Frailes, San Mateo, Machalilla, Salango. Ten noorden van Bahía de Caráquez liggen de eilanden van Los Pájaros, Corazón, Canoa, Los Aposentos. Het Nationale Park Machalilla, Pacoche Ecosysteem in Manta en La Pila met haar beroemde aardewerk, behoren ook tot haar attracties.


SANTA ELENA

Hoofdstad: Santa Elena
Oppervlakte: 3.762,8 km2.
Bevolking: 238.889 inwoners.
Netnummer: 04.

Het klimaat in de provincie Santa Elena is aangenaam door het frisse zeebriesje dat er waait. De lokale handel is gebaseerd op visserij en toerisme. Het toeristenseizoen loopt van januari tot april, wanneer toeristen uit het kustgebied komen, en van juli tot september wanneer de toeristen uit het hooggebergte op vakantie komen.


SANTO DOMINGO DE LOS TSACHILAS

Hoofdstad: Santo Domingo.
Oppervlakte: 3.857 km².
Bevolking: 268.075 inwoners.
Netnummer: 02.

Santo Domingo De Los Colorados is een veeteelt- en landbouwstad die omringd wordt door een adembenemend landschap van tropische bossen, rivieren, watervallen en wilde dieren. Santo Domingo wordt gezien als verbindingspunt tussen de verschillende regio’s van het land. De belangrijkste economische activiteit is landbouw (koffie, palmolie, abaca, cacao, knollen, maïs, rubber, tropische bloemen), veeteelt en toerisme.

 

Aanvullende gegevens