Amazone


MORONA SANTIAGO

Hoofdstad: Macas.
Oppervlakte: 25.690 km2.
Bevolking: 143.348 inwoners.
Netnummer: 07.

De belangrijkste natuurlijke rijkdommen van Morona Santiago zijn de landbouw, veeteelt, mineralen en hout. In deze provincie bevindt zich een deel van productie-industrie en de thee-industrie. Er vindt hier veel handel in vee, maïs, droge bonen, cassave, taro (aardappelsoort), groenten, fruit, koffie, cacao, tabak en drank plaats.


NAPO

Hoofdstad: Tena.
Oppervlakte: 12.200 km2.
Bevolking: 91.775 inwoners.
Netnummer: 06.

De belangrijkste natuurlijke rijkdommen van Napo zijn: olie, goud, landbouwproducten, hout etc. Ook vindt men er natuurlijke bossen met een grote biodiversiteit van dieren- en plantensoorten.


ORELLANA

Hoofdstad: Francisco de Orellana.
Oppervlakte: 20.733 km2.
Bevolking: 70.009 inwoners
Netnummer: 06.

De belangrijkste natuurlijke rijkdommen bestaan uit een grote landbouwproductie, veeteelt en de productie van oliehoudende zaden. Er wordt ook veel gevist op de verschillende rivieren die door de provincie lopen. Er zijn altijd veel bomen gekapt voor houtproductie, maar nu wil men dit terugbrengen om veranderingen in het ecosysteem te voorkomen en de diverse fauna die in de provincie leeft te beschermen.

Er is in deze provincie bijna geen industriële ontwikkeling, maar waarschijnlijk komt dit op gang in de komende jaren met de geplande integratie van provincie in de regio. Het uitbuiten van de olierijkdommen gaat nog steeds door. Er vindt veel handel plaats in landbouwproducten en handnijverheidsproducten met de naburige steden en dorpen.


PASTAZA

Hoofdstad: Puyo.
Oppervlakte: 29.773,7 km2.
Bevolking: 62.110 inwoners
Netnummer: 03.

Het landschap en de natuurlijke schoonheid van de provincie Pastaza bieden een interessant panorama voor toeristen en wetenschappers die het dagelijks leven van de inheemse gemeenschappen willen leren begrijpen. De inheemse gemeenschappen leven hier samen met de indrukwekkende vegetatie, fauna, grote rivieren, watervallen en andere fascinerende plekken die deel uit maken van de natuurlijke biodiversiteit van het oosten van Ecuador.

Pastaza is de grootste provincie van Ecuador en het meest rijk in biodiversiteit. Hier kan men het tropische regenwoud bezoeken en de inheemse gemeenschappen van de Curaray en de Copatasa leren kennen, die omringd worden door vegetatie en dierensoorten. Hier kan men varen over en zwemmen in de rivieren van ondere andere Pastaza, Puyo, Curaray.

95 procent van de flora van de provincie bestaat uit tropisch regenwoud, omdat de jaarlijkse regenval tussen de 2000 en 4000 kubieke millimeter ligt, wat zorgt voor groene weiden die erg geschikt zijn voor veeteelt. De belangrijkste natuurlijke rijkdommen van Pastaza zijn fijnhout, olie, mineralen, veeteelt en landbouw. Binnen het kader van het “Pastaza Plan” worden projecten uitgevoerd voor de ontwikkeling van bossen, hout, vee, landbouw, voedselverwerking en vissen.


SUCUMBÍOS

Hoofdstad: Nueva Loja.
Oppervlakte: 18.327,5 km2.
Bevolking: 76.952 inwoners.
Netnummer: 06.

De natuurlijke rijkdommen van deze provincie bestaan uit landbouw, veeteelt, olie, gas, goudmijnen en winning van materialen van steen. De hout- en oliesector zijn belangrijk voor de industrie van Sucumbíos. Er wordt vooral gehandeld in landbouwproducten, vee en mineralen.


ZAMORA CHINCHIPE

Hoofdstad: Zamora
Oppervlakte: 10.556 km2.
Bevolking: 103.233 inwoners.
Netnummer: 07.

De natuurlijke rijkdommen van Zamora Chinchipe zijn landbouw, veeteelt, producten uit het bos en mineralen. De industrie bestaat uit de houtsector, productie van wijn, sterke drank, vis, kikkers en panela (oersuiker).

Er wordt handel gedreven in koffie, cacao, bananen, fruit, maïs en goud. Een groot gedeelte van de producten van deze provincie wordt verkocht in Loja, Cuenca, Guayaquil en zelfs Peru.

Aanvullende gegevens