Commercieel Office Director

Adviseur Andrea Boekhoud-Montoya

Andrea Boekhoud-Montoya, Handelscommissaris van PROECUADOR - Ministerie van Productie, Buitenlandse Handel, Investeringen en Visserij, in Nederland. Ze is een internationalist van de Pauselijke Katholieke Universiteit van Ecuador met een postdoctorale graad in buitenlandse handel en beleid van FLACSO. Andrea heeft een Master's Degree in Logistiek van de Autonome Universiteit van Barcelona, Spanje en een Master's Degree in Supply Chain Management van de Universiteit van Barcelona en OBS Business School.

In mei 2015 werd Andrea aangesteld als ambtenaar bij het Commercieel Bureau van Rotterdam na 3 jaar als coördinator van de modesector in PROECUADOR, Quito-Ecuador. Andrea's ervaring in bilaterale handel tussen Nederland en Ecuador stelt haar in staat om zakelijke kansen te creëren voor potentiële producten op de Nederlandse markt. De afgelopen 6 jaar heeft het Handelsbureau van Ecuador in Nederland hard gewerkt om Ecuador op de radar te krijgen van de belangrijkste Nederlandse importeurs en investeerders door het uitvoeren van commerciële en investeringsmissies, promotionele evenementen, deelname aan beurzen en het aanleveren van marktinformatie , die ondernemers en investeerders helpt om de juiste beslissing te nemen.

In november 2012 begon Andrea haar carrière bij ProEcuador als coördinator van de modesector, waardoor ze de sectoren van de regio en de markten van Azië en Europa kon promoten.

Van 2008 tot 2012 zette ze haar professionele carrière voort in belangrijke instellingen zoals CORPEI, het voormalige handelsbevorderingsbureau van Ecuador, waar ze deel uitmaakte van het ExpoEcuador-project. Een project dat veel MKB-bedrijven ondersteunt om naar Europa te exporteren. Later werkte ze in de privésector, als commercieel coördinator van het Frozen Fruit-bedrijf, onderdeel van de HANASKA-holding. Later werkte ze bij het Ministerie van Productie in het verzorgingsgebied.

Andrea's eerste benadering van de Nederlandse markt was in september 2010 toen zij, als lid van CORPEI, door het Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden CBI in Rotterdam werd getraind in Market Intelligence.

Aanvullende gegevens